AWOKADO


Awokado jest smacznym owocem wiecznie zielonego drzewa smaczliwki właściwej. Owoc wyglądem przypomina gruszkę pokrytą grubą, ciemnozieloną skórą. Miąższ awokado ma charakterystyczną maślaną konsystencję o przyjemnym, lekko orzechowym smaku i zapachu.

Surowcem roślinnym wykorzystywanym do produkcji kosmetyków jest zawierający wysokie stężenie wartościowych substancji aktywnych owoc awokado. Z niego też w wyniku tłoczenia na zimno uzyskiwany jest niezastąpiony olej awokado.

Sam miąższ jest równie wartościowym środkiem pielęgnującym. Wykazuje wybitne działanie odżywcze i regeneracyjne. Awokado stosowane jest w leczeniu zmian ropnych i zapalnie zmienionych tkanek. Pobudzenie produkcji kolagenu pomaga wygładzać dotychczasowe zmarszczki, a dodatkowa obecności witamin A i E, dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym hamuje powstawanie nowych. W konsekwencji skóra staje się świeża, jędrna i witalna.

Wysokie stężenie łatwo przyswajalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych warunkuje wybitne właściwości nawilżające i kojące owocu. Regularne stosowanie preparatów z dodatkiem awokado zapewnia ukojenie zmęczonej ciągłym stresem i zanieczyszczeniem powietrza skórze twarzy.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

  • facebook
  • googleplus1
  • twitter
  • pinterest
Share your comment
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel