BIAŁKA PSZENICY

Jednym z najnowszych osiągnięć przemysłu kosmetycznego jest zastosowanie do pielęgnacji skóry i włosów białka pszenicznego. Z powodzeniem stanowią alternatywę dla białek pochodzenia zwierzęcego, wykazując się przy tym większą efektywnością i trwałością działania.

Udowodniono znakomity wpływ protein pszenicy, jako składnika aktywnego środków pielęgnacyjnych, na zachowanie właściwej struktury włosa, a także poprawę jego kondycji. Białka pszenicy wykazują działanie regeneracyjne, a ponadto wzmacniają i nadają włosom szczególnie estetyczny wygląd. Stosowanie kosmetyków z udziałem protein pszenicy pomaga zapewnić włosom nie tylko połysk, ale również zdrową, gładką fakturę i rozszerzenie objętości włosa.

Ważną właściwością białek pszenicy jest zapobieganie łamliwości włosów oraz rozdwajaniu ich końcówek, nadając im przy tym odpowiednie nawilżenie i elastyczność.

W pielęgnacji skóry ceni się nadzwyczajne własności ściągające białek pszenicy. Wysychające proteiny pszeniczne obkurczają się, napinając jednocześnie skórę, na którą nałożony został preparat. Umożliwia to osiągnięcie niemal natychmiastowego efektu jej wygładzenia i ujędrnienia, a nadto przydaje jej zdrowy, świeży wygląd.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

Diese Seite nutzt Cookies für verschiedene Dienstleistungen. Die Richtlinien zur Verwendung von Cookies werden hierbei eingehalten. Sie können die Bedingungen für die Speicherung sowie den Zugriff auf die Cookie-Dateien in Ihrem Web-Browser festlegen.
Schließen
pixel