BIAŁKA PSZENICY

Jednym z najnowszych osiągnięć przemysłu kosmetycznego jest zastosowanie do pielęgnacji skóry i włosów białka pszenicznego. Z powodzeniem stanowią alternatywę dla białek pochodzenia zwierzęcego, wykazując się przy tym większą efektywnością i trwałością działania.

Udowodniono znakomity wpływ protein pszenicy, jako składnika aktywnego środków pielęgnacyjnych, na zachowanie właściwej struktury włosa, a także poprawę jego kondycji. Białka pszenicy wykazują działanie regeneracyjne, a ponadto wzmacniają i nadają włosom szczególnie estetyczny wygląd. Stosowanie kosmetyków z udziałem protein pszenicy pomaga zapewnić włosom nie tylko połysk, ale również zdrową, gładką fakturę i rozszerzenie objętości włosa.

Ważną właściwością białek pszenicy jest zapobieganie łamliwości włosów oraz rozdwajaniu ich końcówek, nadając im przy tym odpowiednie nawilżenie i elastyczność.

W pielęgnacji skóry ceni się nadzwyczajne własności ściągające białek pszenicy. Wysychające proteiny pszeniczne obkurczają się, napinając jednocześnie skórę, na którą nałożony został preparat. Umożliwia to osiągnięcie niemal natychmiastowego efektu jej wygładzenia i ujędrnienia, a nadto przydaje jej zdrowy, świeży wygląd.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel