BIAŁKA RYŻU

Zdobycze współczesnej biotechnologii pozwoliły na wyizolowanie z ryżu jego niezwykle cennych składników – protein.

Proteiny ryżu są składnikami całkowicie naturalnymi, wolnymi od udziału substancji nieorganicznych. Białka ryżu zawierają znaczne ilości nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). Są też cenione jako produkty bezglutenowe i antyalergiczne, dzięki czemu właściwie nie ma ograniczeń w ich stosowaniu.

Bogactwo kwasów tłuszczowych w proteinach ryżowych pozwala zapobiegać powstawaniu chorób skóry i łupieżu. W naturalny sposób suplementuje również skórę składnikami odżywczymi czyniąc ją silniejszą i regenerując jej strukturę.

Białka ryżu są uznanym środkiem w walce z pierwszymi oznakami starzenia się skóry, neutralizując szkodliwe działanie wolnych rodników. Skóra pielęgnowana kosmetykami z zawartością protein ryżowych jest gładka, sprężysta oraz wolna od zmarszczek.

Trudno także przecenić własności ściągające białek ryżu, które przywracają skórze jędrność i witalność. Białka ryżu charakteryzują się przy tym znakomitymi właściwościami nawilżającymi, zapewniając przy tym skórze odpowiednie zbilansowanie poziomu wody w komórkach.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel