ŁUBIN BIAŁY

Biały łubin jeszcze nie tak dawno uznawany był przede wszystkim za roślinę szczególnie uciążliwą dla upraw rolnych ze względu na cechującą go wysoką plenność i inwazyjność. Uprawy celowe łubinu ograniczało jego przeznaczenie głównie do celów ozdobnych ze względu na jego szczególnie efektowny wygląd. Jednak w ostatnich czasach doceniono przydatne w przemyśle kosmetycznym właściwości tej rośliny.

Biały łubin wykazuje właściwości oczyszczające, ale także odmładzające skórę. Biały łubin stymuluje procesy odbudowy komórek skóry, dzięki czemu pomaga zachować jej dobrą kondycję, a także przeciwdziała powstawaniu lub minimalizuje już istniejące zmarszczki. Skutecznie odświeża skórę zapewniając jej dotlenienie oraz zachowanie właściwego poziomu nawilżenia.

Stosujący preparaty z dodatkiem białego łubinu zauważają także jego działanie ściągające i wygładzające. Udowodniono również właściwości przeciwutleniające łubinu, przez co znajduje znakomicie zastosowanie w zwalczaniu wolnych rodników i tym samym opóźnia procesy starzenia skóry, potęgowane zaburzeniem funkcjonowania układu antyoksydacyjnego. Stymuluje przy tym jędrność skóry zapobiegając jej przyspieszonemu zwiotczeniu.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel