OLEJEK Z NASION BAWEŁNY

Olejek z nasion bawełny otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion bawełny indyjskiej.

Surowy, zawiera niebezpieczny dla zdrowia gossypol, służący roślinom do obrony przeciwko owadom i zwierzętom roślinożernym. Dopiero proces rafinacji pozbawia olej bawełniany niekorzystnej substancji i pozwala w pełni korzystać z jego niesamowitych właściwości.

Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy i olejowy zapewnia dobroczynny wpływ na kondycję skóry i włosów. Właściwości zmiękczające, nawilżające oraz przeciwzapalne znalazły zastosowanie w wielu produktach kosmetycznych. Warty uwagi jest fakt, iż nienasycone kwasy tłuszczowe nie są syntetyzowane przez człowieka i powinny być regularnie dostarczane z zewnątrz.

Olej z nasion bawełny stosowany jest zarówno w balsamach i kremach do pielęgnacji suchej i podrażnionej skóry, jak i szamponach przeznaczonych do włosów suchych i zniszczonych licznymi zabiegami fryzjerskimi.

Regularne stosowanie szamponów z olejkiem bawełnianym przywraca prawidłową strukturę włosa, zapewniając ich miękkość i blask.

<<< WRÓĆ DO SPISU TREŚCI

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Mają Państwo możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, prosimy o zmianę ustawień w przeglądarce lub opuszczenie serwisu. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce oznacza akceptację plików cookies, co będzie skutkowało zapisywaniem ich na Państwa urządzeniach. Wykorzystanie ich pozwala nam zapewnić Państwu maksymalną wygodę przy korzystaniu z naszych serwisów.
AKCEPTUJĘ
pixel